Farnosť Stará Bystrica
Dary dávajte biednym s citom. Keď chceš pomôcť chudobnému,
pomôž mu najprv ako človeku, potom ako chudobnému.
Matka Tereza

Modlitba pred presvätým krížom

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt SS. CROCIFISSO, S. MARCELLO AL CORSO

 

Modlitba pred presvätým krížom v Kostole San Marcello al Corso v Ríme

 

Ukrižovaný Ježišu, kľačím na kolenách pri tvojich nohách, aby som ti vzdal poklonu a poďakoval za to, že si obetoval za mňa svoj život. Ty stieraš moje slzy, si mojou oporou v ťažkých chvíľach, počúvaš moje náreky, spájaš moju bolesť s tvojou.

Ty vieš, že moje unavené srdce je iba vtedy šťastné, keď ťa môže milovať. Ty mi pomáhaš prijímať ťažkosti života. Často nemyslím na tvoju bolesť, ale hovorím ti o svojej. Ty však kladieš na mňa ruky, utešuješ ma, láskavo sa staráš o moje rany, otváraš mi svoju náruč a dávaš mi cítiť, ako tvoje srdce horí láskou ku mne.

V tejto chvíli klopem na tvoje srdce a prosím o túto milosť: .....  Ak je to, o čo prosím, v súlade s tvojou vôľou, daruj mi to, Pane.

Ó, ukrižovaný Ježišu, vedľa teba stojí tvoja Matka Mária; priviň spolu s ňou všetkých trpiacich a buď im útechou a nádejou.

 


Tento kríž – starobylá majestátna drevená socha zo XIV. storočia, pokrytá zlatým prachom – sa nachádza v kostole San Marcello al Corso v Ríme. Po požiari v noci z 22. na 23. mája 1519, keď oheň zničil starodávnu baziliku, kríž ostal neporušený, preto ho nazvali „zázračný“. V roku 1522, počas morovej rany, ho v procesii 16 dní nosili ulicami Ríma a navštívili s ním všetky vtedajšie štvrte. Choroba s prichádzajúcim krížom ustupovala a Rím úplne opustila deň potom, čo ho veriaci vniesli do baziliky svätého Petra. Vždy počas jubilejného roka sa tento kríž prenáša do baziliky svätého Petra, aby si ho pútnici mohli uctiť.

 

Farnosť Stará Bystrica 2011
Powered by Sincerus CMS